OŠ "Dr Tihomir Ostojić" – Ostojićevo

Obilazak spomen kuće braće Tan

24. oktobra 2013. godine, učenici viših odeljenja, 6/2 ,7/2  i 8/2  razreda uputili su se  na jednodnevnu ekskurziju u Bečej. Pored brojnih sadržaja planiran je bio i obilazak spomen kuće braće Tan. Na put je krenulo četrdeset učenika u pratnji nastavnice mađarskog jezika Anite Kočiš Dekanj i nastavnika tehničkog i informatičkog obrazovanja Čabe Zomborija.

Pošto je ekskurzija realizovana tokom radnog dana, učenici su na put krenuli nakon održana prva tri časa. Po planu, u Bečej smo stigli u dvanaest sati i odmah smo se uputili ka spomen kući braće Tan. Tan Mor je bio umetnik-slikar, dok je njegov brat Tan Karolj bio hemičar. U znak sećanja na ova dva uspešna brata, njihov rad i dostignuća grad Bečej im je posvetio spomen kuću.

Naši ljubazni  domaćini su nas veoma srdačno dočekali. Na veoma ilustrativan način upoznali su nas sa životom i radom dva brata. Prvo smo razgledali umetniče radove Tan Mora. Nakon toga usledilo je još veće uživanje, poseta naučnom , interaktivnom parku. Tu su nas domaćini na jedan krajnje jednostavan, zabavan i što je najvažnije edukativan način sproveli kroz svet nauke. Kroz igru i gotovo neprimetno približili su našim đacima pojedine fizičke zakonitosti i primenu istih u svakodnevnom životu. Uživali smo u eksperimentalnim postavkama i ogledima koje su isprobali i sami đaci. Ovaj vid prezentacije ostavio je snažan utisak ne samo na učenike nego i na nastavnike.

Dekanj Anita
Prevela Nedeljkov Gabrijela

Zatvoreno za komentare.